maanantai 8. marraskuuta 2010

Maanantain joulumietelmät

Ihana kun on lumi maassa!! tykkään. Olen aina ollut jouluihminen, eniten tykkään joulun odottamisesta ja lahjojen suunnittelusta. Tärkeintä joulussa on yhdessäolo,hyvä ruoka ja lapset. Meillä isompi lapsi tuskin enää sokeasti uskoo joulupukkiin, mutta jännittää silti pukin tuloa ja pienempi lapsi taas ei ymmärrä pukista vielä mitään.
Tämän vuoden joulusta erityisen tekee se, että vietämme sitä ensimmäistä kertaa omassa kodissa. Ei tarvitse ajella satoja kilometrejä lumituiskussa ja raahata lahjapusseja paikasta toiseen.
Lapsesta saakka olemme viettäneet joulun melkein aina mummulassani. Kieltämättä mummun joulukinkku ja piha ja kaikki tuntuvat ainoalta oikealta joululta. Toivon silti, että lapseni saisivat nyt palasen meidän vanhempien opituista jouluperinteistä ja sitten yhtä ihania muistoja aatosta kuin minä itse olen saanut, vaikka olemme kotona..kaupungissa.
Haaveeni on tehdä itse jouluherkkuja..karamellejä tai laatikoita,rosollia.. pitänee silti kuulostella omia voimiaan. Vauva valvottaa yhä ja arjessakin on niin paljon jaksamista etten vaadi itseltäni mitään. Ihan yhtä hyvää ruokaa voi ostaa kaupastakin valmiina. :)

Poitsun kanssa aloteltiin jo jouluvalmistelut! Taikataikinalla koristeita. Syntyi piparikoristeita,lumiukko,avain ja taalainmaan heposia ikkunalle :D Minä paistoin tuotoksemme ja poitsu maalasi.

Hyvää matelevaa maanantainjatkoa :)

5 kommenttia:

Kakkukellari / Miia kirjoitti...

Löysin jostain kommenttilaatikosta tänne. Selailin kuvia läpi ja osaa teksteistäkin. Harmittelit ettei kommentteja tule montaakaan, sama juttu ittelläkin mutta ajattelen sen ittellä johtuvan siitä että en kirjottele pitkiä tekstejä ja anna ittestäni juuri mitään vaan annan kuvien puhua puolestaan. Ja ihmisillä on kiire selailla blogeja läpi, ehkäpä siinä yksi syy myös. Kaunis koti teillä on. Ilo katsella vanhoja taloja.

Ansku kirjoitti...

Ihanaa kun löysit tänne!! <3 piristit päivääni.
Olen kyllä huomannut saman, että niin paljon mieluummin kerron kuvin kuin sanoin xD ehkäpä tässä innostuu ajan myötä kirjoittelemaankin itsestään, kunhan löytää jutun aihetta heh. Pakkaa olemaan aika tylsää tämä kotiäidin arkielämä.

Kakkukellari / Miia kirjoitti...

Niin, kotiäitinähän täälläkin askarrellaan, paskarrellaan. Mutta kurkkaahan sinne facebookiin...laitoin omaankin blogiin sulle kommentin mutta palasin vielä tännekin.

Ansku kirjoitti...

No hei Ansku, täällä Ansku! :)

Jostakin tipahdin tänne ja kivalta näyttää. Minullakin on tänä vuonna kova hinku päästä laittamaan joulua, vaikka yleensä inhoan kaikkea sen ympärillä olevaa ylimääräistä hössötystä. Toistaiseksi äiti ja anoppi ovat pitäneet meidät laatikoiden ja leipomusten osalta yltäkylläisyydessä, mutta tekisi mieli kokeilla itsekin. Vaikka sitten sillä äitin reseptillä.

Mukavilta näyttää nuo teidän taikataikinakoristeet - ensin kyllä säpsähdin että millä ihmeen väreillä voi maalata pipareita! :D

Ansku kirjoitti...

no heipähei kaima :D
voiskait vaaleisiin pipareihin laittaa karamelliväriä nii näyttäs kai tuommoselta :)