keskiviikko 23. helmikuuta 2011

☆Siskot, älkää murehtiko ikääntymistänne. Ne on munat, jotka pilaantuu, ei kanat.Ompas laiskalla vierähtäny aikaa..ei ole kerenny muka blogia päivittämään. Mutku ei oo juuri mitää tapahtunutkaan..(arkea jossa kyllä sattuu ja tapahtuu joka minuutti).. sairastelua,lääkettä,valvomista.. pahaa tuulta yms.

Tänään alkoi aamu pitkästä aikaa hyvin. Tyttö ei kiljunut täyttä kurkkua vaan kikatellen ja pikkusilla inahuksilla ilmineeras mamille "mun jalaka on jumissa tääl sängyn pinnojen välis" :D ...aurinko paisto niiiiiiiiiiiiiin täysillä ku tähä aikaa vuodesta voi. Kultsi oli keittäny kaffet pannuun ja nams..eilen leipomaani pikapullaakin oli jäljellä.

Poikien mennessä kärppäpeliin me lähettiin tyttöjen kesken ilahuttamaan mummua  ... Mummun kauniiden ja rohkeiden katseluhetki ei oikee sujunu niinku piti... tyttö pitää nimittäin meidät aikuset valppaina tuossa iässä. Saatiin silti purettua ja hinnoteltua hirmunen läjä vaatetta kirppikselle vietäväksi.. huomenna aattelin sinne suunnistaa. Tyttö veti kaikki vaatteet päällensä ..tarkemmin päähänsä!

Kärpät voitti ja kotia tullessa alko tekeen mieli munaa. Kaivelin paketin esille ja siitä se ajatus sitten lähti... Munat kiehumaan ja meikäläinen repi omin pikku kätösin kennoa palasiksi. Idea on muhinut piiiitkään, mutta aina unohtunut.
Kauniiden "sytykeruusujen" kuvia kannattaa ihastella Miian Kaarnasydän ja Sammalkranssi- kirjasesta. Munakennoihin siis revitään munakennopaketista riekaleita ja ne pitäs uittaa steariinissa. Mullahan ei ylimäärästä kattilaa ole johon raskisin steariinit heittää..ja jotain piti kekkasta. Päätin näppäränä ottaa kynttilänpätkän kätöseen..ja ns. tiputella ruusun täyteen niitä steariinipisaroita.
Mulla oli vaan valakosia kynttilänpätkiä joululta tallessa. Ihan hyvin sujui siihen saakka kunnes se kynttilän reuna hipas ruusua ja sytty palamaan! ... ONNEKSI kultsi oli selekä muhun päi sohovalla eikä tienny mun touhuista mitään. :) Kaikki ei menny taaskaa niinku strömsössä mut IHANIA tuli. Mun makuun sopii noi harmaat ruusukkeet hyvin.

 tässä uhkaa palovaara...

Tadaa, valamiita ruusukkeita takkaan...kynttilänpätkien paljoudesta vois kuvitella että näitä tehen toistekkin. Aikaa kului vaivaiset 20min! KOKO touhuun. Pätkiä kului öbaut 4kpl kymmeneen ruusuun.

Nyt nautiskelemaan munaleipää..suoraan uunista :D
Reipasta viikonjatkoa mussukat!!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi, kylläpäs tuli kivoja! :D -Paula

Ansku kirjoitti...

xD

Ahti kirjoitti...

Kiva postaus!
Terveisin "MiesMussukka" Sääksmäeltä!